Zeytinyağlı Ayvalı Soğan Dolması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 6 adet kuru soğan – orta boy
Zeytinyağlı Ayvalı Soğan Dolması Harç
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 1 adet ayva – küçük boy
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber
  • Soğanların kabuklarını soyun ve püsküllü kısmından kesin.
  • Soğanların ortasını oyun ve çıkan kısımları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağında kıyılmış soğanları kavurun.
  • Pirinci ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 1 su bardağı su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kıyılmış yeşillikler, küp doğranmış ayva ve baharatını ekleyerek karıştırın.
  • Soğanların içini harçla doldurarak tencereye dizin.
  • Üzerine yarım su bardağı su koyun ve kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet kuru soğan – orta boy
Zeytinyağlı Ayvalı Soğan Dolması Harç
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 1 adet ayva – küçük boy
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Soğanların kabuklarını soyun ve püsküllü kısmından kesin.
  • Soğanların ortasını oyun ve çıkan kısımları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağında kıyılmış soğanları kavurun.
  • Pirinci ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 1 su bardağı su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kıyılmış yeşillikler, küp doğranmış ayva ve baharatını ekleyerek karıştırın.
  • Soğanların içini harçla doldurarak tencereye dizin.
  • Üzerine yarım su bardağı su koyun ve kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.