Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1,5 çay bardağı nohut
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- ¼ demet maydanoz
- 5 dal taze fesleğen
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı ekmek içi
- Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- İnce doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Rendelenmiş patlıcan ve sarımsağı ilave edip karıştırarak 10 dakika soteleyin.
- Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın.
- Tüm malzemeyi patlıcanlarla beraber mutfak robotuna koyun.
- Karıştırarak hamur kıvamına getirin.
- Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle şekiller verin.
- Tavaya zeytinyağı gezdirin ve köfteleri çevirerek kızartın.
- Malzemeler
-
- 1,5 çay bardağı nohut
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- ¼ demet maydanoz
- 5 dal taze fesleğen
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı ekmek içi
- Hazırlanışı
-
- Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- İnce doğranmış soğanı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.
- Rendelenmiş patlıcan ve sarımsağı ilave edip karıştırarak 10 dakika soteleyin.
- Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın.
- Tüm malzemeyi patlıcanlarla beraber mutfak robotuna koyun.
- Karıştırarak hamur kıvamına getirin.
- Harçtan arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizle şekiller verin.
- Tavaya zeytinyağı gezdirin ve köfteleri çevirerek kızartın.