Servis: 6 – 8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 1 su bardağı nohut
- 1 cay bardağı pirinç
- 1 su bardağı seker – arzunuza gore
- 1 tatlı kasigi zerdeçal
- 1 cay bardağı kuru uzum
- 1 tatlı kasigi limon kabuğu rendesi
- 1 yaprak itir veya adaçayı veya taze nane
- 2 tatlı kasigi buğday nişastası – tepeleme
- 8 su bardağı su – 200 ml
Uzerine
- 4 – 5 yemek kasigi cam fistigi
- 1 cay kasigi safran
- 2 yemek kasigi gul suyu
- Dilimlenmiş mevsim meyveleri
- Nohutu aksamdan ispat ve ertesi gün 25 dakika hasla.
- Yikanmis ve suzulmus pirinçle birlikte kalan tüm malzemeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Soguyunca Gurme Şef Pro çok amaçlı pişiricinin kapagini açın.
- Gul suyunu ilave edip servis tabaklarına alin.
- Taze nane ve dilimlenmiş mevsim meyveleri ile dekore ederek servis yapin.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı nohut
- 1 cay bardağı pirinç
- 1 su bardağı seker – arzunuza gore
- 1 tatlı kasigi zerdeçal
- 1 cay bardağı kuru uzum
- 1 tatlı kasigi limon kabuğu rendesi
- 1 yaprak itir veya adaçayı veya taze nane
- 2 tatlı kasigi buğday nişastası – tepeleme
- 8 su bardağı su – 200 ml
Uzerine
- 4 – 5 yemek kasigi cam fistigi
- 1 cay kasigi safran
- 2 yemek kasigi gul suyu
- Dilimlenmiş mevsim meyveleri
- Hazırlanışı
-
- Nohutu aksamdan ispat ve ertesi gün 25 dakika hasla.
- Yikanmis ve suzulmus pirinçle birlikte kalan tüm malzemeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Soguyunca Gurme Şef Pro çok amaçlı pişiricinin kapagini açın.
- Gul suyunu ilave edip servis tabaklarına alin.
- Taze nane ve dilimlenmiş mevsim meyveleri ile dekore ederek servis yapin.