NOHUTLU ZERDE

Servis: 6 – 8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 cay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı seker – arzunuza gore
  • 1 tatlı kasigi zerdeçal
  • 1 cay bardağı kuru uzum
  • 1 tatlı kasigi limon kabuğu rendesi
  • 1 yaprak itir veya adaçayı veya taze nane
  • 2 tatlı kasigi buğday nişastası – tepeleme
  • 8 su bardağı su – 200 ml

Uzerine

  • 4 – 5 yemek kasigi cam fistigi
  • 1 cay kasigi safran
  • 2 yemek kasigi gul suyu
  • Dilimlenmiş mevsim meyveleri
  • Nohutu aksamdan ispat ve ertesi gün 25 dakika hasla.
  • Yikanmis ve suzulmus pirinçle birlikte kalan tüm malzemeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Soguyunca  Gurme Şef Pro çok amaçlı pişiricinin kapagini açın.
  • Gul suyunu ilave edip servis tabaklarına alin.
  • Taze nane ve dilimlenmiş mevsim meyveleri ile dekore ederek servis yapin.
Malzemeler
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 cay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı seker – arzunuza gore
  • 1 tatlı kasigi zerdeçal
  • 1 cay bardağı kuru uzum
  • 1 tatlı kasigi limon kabuğu rendesi
  • 1 yaprak itir veya adaçayı veya taze nane
  • 2 tatlı kasigi buğday nişastası – tepeleme
  • 8 su bardağı su – 200 ml

Uzerine

  • 4 – 5 yemek kasigi cam fistigi
  • 1 cay kasigi safran
  • 2 yemek kasigi gul suyu
  • Dilimlenmiş mevsim meyveleri
Hazırlanışı
  • Nohutu aksamdan ispat ve ertesi gün 25 dakika hasla.
  • Yikanmis ve suzulmus pirinçle birlikte kalan tüm malzemeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Soguyunca  Gurme Şef Pro çok amaçlı pişiricinin kapagini açın.
  • Gul suyunu ilave edip servis tabaklarına alin.
  • Taze nane ve dilimlenmiş mevsim meyveleri ile dekore ederek servis yapin.