Servis: 8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı yulaf kepeği
- 1 su bardağı kepekli un – azar azar eklenecek
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 3,5 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Yumuşak bir hamur olunca kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları dizin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 13 – 15 dakika pişirin.
- Not: Hamur fazla yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı yulaf kepeği
- 1 su bardağı kepekli un – azar azar eklenecek
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 3,5 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Hazırlanışı
-
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
- Yumuşak bir hamur olunca kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları dizin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 13 – 15 dakika pişirin.
- Not: Hamur fazla yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.