Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 7 yumurta
- Tüm malzemeleri mikserle cirpin.
- 1 su bardağı toz şekeri tavada eritin ve karamel kıvamına getirin.
- Karameli kaselere birer kaşık olarak paylastirin
- Karamel soğuyunca sutlu karışımı üzerine ekleyin.
- Kaseleri tepsiye dizin ve yarısına gelecek sekilde su koyun.
- 180 derece de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.
- Süngerleşmesine izin vermeyin ve çok pişirmeyin son 10 dakika fırını kapatın garanti olsun.
- Soguyuncaya kadar fırından çıkarma ve sonrasında buzdolabında soğutup servisi yapin.
- Malzemeler
-
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 7 yumurta
- Hazırlanışı
-
- Tüm malzemeleri mikserle cirpin.
- 1 su bardağı toz şekeri tavada eritin ve karamel kıvamına getirin.
- Karameli kaselere birer kaşık olarak paylastirin
- Karamel soğuyunca sutlu karışımı üzerine ekleyin.
- Kaseleri tepsiye dizin ve yarısına gelecek sekilde su koyun.
- 180 derece de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.
- Süngerleşmesine izin vermeyin ve çok pişirmeyin son 10 dakika fırını kapatın garanti olsun.
- Soguyuncaya kadar fırından çıkarma ve sonrasında buzdolabında soğutup servisi yapin.