Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
Hamur
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 çay bardağı süt
Krema
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeftali suyu
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine dilim şeftali
- Taze nane yaprakları
- 1 çay bardağı un – ayrılan hamura eklenecek
- 2 çorba kaşığı tereyağı – ayrılan hamura eklenecek
- Yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kalan hamur malzemelerini ekleyin ve koyu kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan yarım su bardağı ayırın. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Ayrıdığınız hamura un ve tereyağı ekleyerek karıştırın.
- Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca üzerine hazırladığınız krema ve şeftalileri koyun.
- Ayırdığınız kek hamurundan üzerine rendeleyin.
- Üzeri kızarana kadar tekrar fırınlayın.
- Soğuyunca dilimleyin ve nane yapraklarıyla servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Krema malzemelerini karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 çay bardağı süt
Krema
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeftali suyu
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine dilim şeftali
- Taze nane yaprakları
- 1 çay bardağı un – ayrılan hamura eklenecek
- 2 çorba kaşığı tereyağı – ayrılan hamura eklenecek
- Hazırlanışı
-
- Yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kalan hamur malzemelerini ekleyin ve koyu kek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan yarım su bardağı ayırın. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Ayrıdığınız hamura un ve tereyağı ekleyerek karıştırın.
- Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca üzerine hazırladığınız krema ve şeftalileri koyun.
- Ayırdığınız kek hamurundan üzerine rendeleyin.
- Üzeri kızarana kadar tekrar fırınlayın.
- Soğuyunca dilimleyin ve nane yapraklarıyla servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Krema malzemelerini karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.