Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 30 dk.
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Kayıslı Puding
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 8 adet kayısı
Üzerine
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- Tereyağı, yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve tüm hamur malzemelerini karıştırın.
- Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan yarım su bardağı ayırın ve un ileve ederek sert bir hamur yapın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- Hazırladığınız sert hamuru rendeleyerek hamurun üzerini kaplayın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca enine olacak şekilde ikiye bölün.
- Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Kayısılı Puding Hazırlanışı
Süt, un, nişasta ve tozşekeri karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
- İkiye bölünmüş kayısı ve hindistan cevizini ekleyin.
- Arada sırada karıştırarak soğutun.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Kayıslı Puding
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 8 adet kayısı
Üzerine
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı, yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve tüm hamur malzemelerini karıştırın.
- Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan yarım su bardağı ayırın ve un ileve ederek sert bir hamur yapın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- Hazırladığınız sert hamuru rendeleyerek hamurun üzerini kaplayın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca enine olacak şekilde ikiye bölün.
- Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Kayısılı Puding Hazırlanışı
Süt, un, nişasta ve tozşekeri karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
- İkiye bölünmüş kayısı ve hindistan cevizini ekleyin.
- Arada sırada karıştırarak soğutun.