Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 30 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
Kayıslı Puding
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 8 adet kayısı
Üzerine
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Tereyağı, yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin ve tüm hamur malzemelerini karıştırın.
  • Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan yarım su bardağı ayırın ve un ileve ederek sert bir hamur yapın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • Hazırladığınız sert hamuru rendeleyerek hamurun üzerini kaplayın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca enine olacak şekilde ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
  • Kayısılı Puding Hazırlanışı
Süt, un, nişasta ve tozşekeri karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
  • Tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
  • İkiye bölünmüş kayısı ve hindistan cevizini ekleyin.
  • Arada sırada karıştırarak soğutun.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
Kayıslı Puding
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 8 adet kayısı
Üzerine
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Tereyağı, yumurta ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin ve tüm hamur malzemelerini karıştırın.
  • Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan yarım su bardağı ayırın ve un ileve ederek sert bir hamur yapın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • Hazırladığınız sert hamuru rendeleyerek hamurun üzerini kaplayın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkartın ve soğuyunca enine olacak şekilde ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
  • Kayısılı Puding Hazırlanışı
Süt, un, nişasta ve tozşekeri karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
  • Tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
  • İkiye bölünmüş kayısı ve hindistan cevizini ekleyin.
  • Arada sırada karıştırarak soğutun.