Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 40 dk.
Hamur
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 16 çorba kaşığı tereyağı – soğuk
- 5 çorba kaşığı su – soğuk
Portakallı Krema
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 3 adet yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzerine
- 1 çay bardağı çikolata
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Kelepçeli kalıbınıza yetecek kısmını ayırın, kalan hamurdan kalıpla kalpler kesin.
- Kelepçeli kalıbınızı yağlayın. Kenarlarına kalpleri yerleştirin.
- Açtığınız hamuru dikkatlice kalplerin içine döşeyin.
- Kenarlarını düzeltin ve ortasını çatalla delin.
- İçine yağlı kağıt koyun ve 1 su bardağı bakliyat dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Tart fırından çıkınca, kalıptan çıkartın ve tabanına çikolata sürün.
- Çikolatanın donması için bekleyin.
- Hazırladığınız kremayı tartın içine boşaltın ve yayın.
- Üzerine şekerli portakalları dizin ve servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Portakal kabuğu hariç tüm malzemeyi tencereye koyun.
- Çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
Şekerli Portakal Hazırlanışı
- Portakalları dilimleyin ve tencereye dizin.
- Üzerine toz şeker dökün ve portakallar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Not: Portakal kabuklarının acılığını almak için 2 gün önceden suda bekletin. Suyunu sık sık değiştirin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 16 çorba kaşığı tereyağı – soğuk
- 5 çorba kaşığı su – soğuk
Portakallı Krema
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 3 adet yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzerine
- 1 çay bardağı çikolata
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Kelepçeli kalıbınıza yetecek kısmını ayırın, kalan hamurdan kalıpla kalpler kesin.
- Kelepçeli kalıbınızı yağlayın. Kenarlarına kalpleri yerleştirin.
- Açtığınız hamuru dikkatlice kalplerin içine döşeyin.
- Kenarlarını düzeltin ve ortasını çatalla delin.
- İçine yağlı kağıt koyun ve 1 su bardağı bakliyat dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Tart fırından çıkınca, kalıptan çıkartın ve tabanına çikolata sürün.
- Çikolatanın donması için bekleyin.
- Hazırladığınız kremayı tartın içine boşaltın ve yayın.
- Üzerine şekerli portakalları dizin ve servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Portakal kabuğu hariç tüm malzemeyi tencereye koyun.
- Çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
Şekerli Portakal Hazırlanışı
- Portakalları dilimleyin ve tencereye dizin.
- Üzerine toz şeker dökün ve portakallar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Not: Portakal kabuklarının acılığını almak için 2 gün önceden suda bekletin. Suyunu sık sık değiştirin.