Portakallı Tart

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 40 dk.

Hamur
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 16 çorba kaşığı tereyağı – soğuk
  • 5 çorba kaşığı su – soğuk
Portakallı Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzerine
  • 1 çay bardağı çikolata
  • 2 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kelepçeli kalıbınıza yetecek kısmını ayırın, kalan hamurdan kalıpla kalpler kesin.
  • Kelepçeli kalıbınızı yağlayın. Kenarlarına kalpleri yerleştirin.
  • Açtığınız hamuru dikkatlice kalplerin içine döşeyin.
  • Kenarlarını düzeltin ve ortasını çatalla delin.
  • İçine yağlı kağıt koyun ve 1 su bardağı bakliyat dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Tart fırından çıkınca, kalıptan çıkartın ve tabanına çikolata sürün.
  • Çikolatanın donması için bekleyin.
  • Hazırladığınız kremayı tartın içine boşaltın ve yayın.
  • Üzerine şekerli portakalları dizin ve servis yapın.
Krema Hazırlanışı
  • Portakal kabuğu hariç tüm malzemeyi tencereye koyun.
  • Çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
Şekerli Portakal Hazırlanışı
  • Portakalları dilimleyin ve tencereye dizin.
  • Üzerine toz şeker dökün ve portakallar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Not: Portakal kabuklarının acılığını almak için 2 gün önceden suda bekletin. Suyunu sık sık değiştirin.
Malzemeler
Hamur
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 16 çorba kaşığı tereyağı – soğuk
  • 5 çorba kaşığı su – soğuk
Portakallı Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzerine
  • 1 çay bardağı çikolata
  • 2 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kelepçeli kalıbınıza yetecek kısmını ayırın, kalan hamurdan kalıpla kalpler kesin.
  • Kelepçeli kalıbınızı yağlayın. Kenarlarına kalpleri yerleştirin.
  • Açtığınız hamuru dikkatlice kalplerin içine döşeyin.
  • Kenarlarını düzeltin ve ortasını çatalla delin.
  • İçine yağlı kağıt koyun ve 1 su bardağı bakliyat dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Tart fırından çıkınca, kalıptan çıkartın ve tabanına çikolata sürün.
  • Çikolatanın donması için bekleyin.
  • Hazırladığınız kremayı tartın içine boşaltın ve yayın.
  • Üzerine şekerli portakalları dizin ve servis yapın.
Krema Hazırlanışı
  • Portakal kabuğu hariç tüm malzemeyi tencereye koyun.
  • Çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
Şekerli Portakal Hazırlanışı
  • Portakalları dilimleyin ve tencereye dizin.
  • Üzerine toz şeker dökün ve portakallar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
Not: Portakal kabuklarının acılığını almak için 2 gün önceden suda bekletin. Suyunu sık sık değiştirin.