Narlı Çaylı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk demli çay
  • 1 çay bardağı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
Üzerine
  • 1 çay bardağı nar tanesi
Çikolata Sos
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 çorba kaşığı krema
  • Yarım su bardağı bitter çikolata rendesi
Çikolata Sos Hazırlanışı
  • Tencerenizde süt, kakao, şeker, nişastayı karıştırın.
  • Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağı, krema ve çikolatayı ekleyin. Ocağı kapatın ve kremayı mikserle iyice karıştırın.
Narlı & Çaylı Kek Hazırlanışı
  • Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Diğer kek malzemelerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
  • Kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
  • Üzerine çikolata sos ve nar taneleri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk demli çay
  • 1 çay bardağı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
Üzerine
  • 1 çay bardağı nar tanesi
Çikolata Sos
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 çorba kaşığı krema
  • Yarım su bardağı bitter çikolata rendesi
Hazırlanışı
Çikolata Sos Hazırlanışı
  • Tencerenizde süt, kakao, şeker, nişastayı karıştırın.
  • Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağı, krema ve çikolatayı ekleyin. Ocağı kapatın ve kremayı mikserle iyice karıştırın.
Narlı & Çaylı Kek Hazırlanışı
  • Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Diğer kek malzemelerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
  • Kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
  • Üzerine çikolata sos ve nar taneleri serperek servis yapın.