Japon Keki

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 -30 dk.

  • 6 yemek kasigi tereyağı
  • 6 yemek kasigi krem peynir veya labne
  • Yarim su bardağı sut
  • 4 yumurta
  • Yarim su bardağı un
  • Yarim su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı seker
  • 2 yemek kasigi hassas
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatli kasigi limon kabuğu rendesiUzerine 

    Pudra sekeri

  • Yumurta akini mikserle iyice cirpin.
  • Uzerine azar azar sekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • 1 tatli kasigi limon suyu ekleyerek cirpmayi tamamlayın.
  • Tavada tereyağı ve labneyi karistirarak eritin.
  • Sutu ilave edin ve homojen bir kıvam elde edin.
  • Hashası ekleyip karistirin ve karisimi soğutun.
  • Yumurta sarisini karistirin ve sutlu karisimi – ilik / soğuk hale getirin – akıtarak yumurta sarısına yedirin.
  • Nazikçe yumurta akini ekleyerek söndürmeden karistirin.
  • Eleyerek nişasta ve unu ilave edin.
  • Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyerek yavaşça yedirin.
  • Pişirme kagidi serilmiş kelepçeli kaliba harci boşaltın.
  • Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin, kalıbın yarısına gelecek sekilde sıcak su koyun.
  • 170 derecede isitilmis fırında 30 dakika pişirin.
  • Soguyunca uzerine pudra sekeri serpin ve dilimleyerek servis yapin. 

    NOT: Ici hafifçe nemli olmalı o yüzden çok pişirmeyin.

Malzemeler
  • 6 yemek kasigi tereyağı
  • 6 yemek kasigi krem peynir veya labne
  • Yarim su bardağı sut
  • 4 yumurta
  • Yarim su bardağı un
  • Yarim su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı seker
  • 2 yemek kasigi hassas
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatli kasigi limon kabuğu rendesiUzerine 

    Pudra sekeri

Hazırlanışı
  • Yumurta akini mikserle iyice cirpin.
  • Uzerine azar azar sekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • 1 tatli kasigi limon suyu ekleyerek cirpmayi tamamlayın.
  • Tavada tereyağı ve labneyi karistirarak eritin.
  • Sutu ilave edin ve homojen bir kıvam elde edin.
  • Hashası ekleyip karistirin ve karisimi soğutun.
  • Yumurta sarisini karistirin ve sutlu karisimi – ilik / soğuk hale getirin – akıtarak yumurta sarısına yedirin.
  • Nazikçe yumurta akini ekleyerek söndürmeden karistirin.
  • Eleyerek nişasta ve unu ilave edin.
  • Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyerek yavaşça yedirin.
  • Pişirme kagidi serilmiş kelepçeli kaliba harci boşaltın.
  • Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin, kalıbın yarısına gelecek sekilde sıcak su koyun.
  • 170 derecede isitilmis fırında 30 dakika pişirin.
  • Soguyunca uzerine pudra sekeri serpin ve dilimleyerek servis yapin. 

    NOT: Ici hafifçe nemli olmalı o yüzden çok pişirmeyin.