kremasız trilece

Servis: 6 – 8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü Şerbet 

  • 4  su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rende

Muhallebi 

  • 2 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamel Sos

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • Hamur malzemelerini mikserle cirpin ve koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yaglanmis kaliba hamuru eşit bir sekilde yayin.
  • 170 derecede isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Kek pisince ilikken uzerini kurdanla delin.
  • Sut ve sekei karistirarak bir taşım kaynatın ve ilik hale gelince kekin uzerine dokun.
  • Muhallebi malzemelerini karistirarak tencereye koyun ve koyulasincaya kadar pişirin.
  • Kek şerbeti cekince soğumus muhallebiyi uzerine yayin.
  • Karamel icin; sekeri eritin ve uzerine tereyağı koyup karistirin.
  • Tereyağı eriyince sutunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebinin uzerine yayin.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis yapin.
Malzemeler

Hamur

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü Şerbet 

  • 4  su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rende

Muhallebi 

  • 2 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamel Sos

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini mikserle cirpin ve koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yaglanmis kaliba hamuru eşit bir sekilde yayin.
  • 170 derecede isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Kek pisince ilikken uzerini kurdanla delin.
  • Sut ve sekei karistirarak bir taşım kaynatın ve ilik hale gelince kekin uzerine dokun.
  • Muhallebi malzemelerini karistirarak tencereye koyun ve koyulasincaya kadar pişirin.
  • Kek şerbeti cekince soğumus muhallebiyi uzerine yayin.
  • Karamel icin; sekeri eritin ve uzerine tereyağı koyup karistirin.
  • Tereyağı eriyince sutunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebinin uzerine yayin.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis yapin.