Kirazlı Cevizli Pasta

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35dk.

Pişirme: 50 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Pasta Kreması
  • 3 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
  • 10 – 15 adet ceviz
  • 15 – 20 adet kiraz
  • 1 çay bardağı kiraz reçeli
  • Keki hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın.
  • Kalan hamur malzemelerini ekleyin ve nazikçe birbirine yedirin. Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve soğuyunca ortadan ikiye bölün. Arasına ve üzerine krema sürün.
  • Buzdolabında 2- 3 saat dinlendirin.
  • Kiraz, ceviz ve reçelle süsleyerek servis yapın.
Kremayı Hazırlamak İçin;
  • Süt, tozşeker, un ve nişastayı karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Pasta Kreması
  • 3 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
  • 10 – 15 adet ceviz
  • 15 – 20 adet kiraz
  • 1 çay bardağı kiraz reçeli
Hazırlanışı
  • Keki hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın.
  • Kalan hamur malzemelerini ekleyin ve nazikçe birbirine yedirin. Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve soğuyunca ortadan ikiye bölün. Arasına ve üzerine krema sürün.
  • Buzdolabında 2- 3 saat dinlendirin.
  • Kiraz, ceviz ve reçelle süsleyerek servis yapın.
Kremayı Hazırlamak İçin;
  • Süt, tozşeker, un ve nişastayı karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpın.