Kayısılı Bademli Pasta

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 35dk.

Pişirme: 50 dk.

Hamur
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Pasta Kreması
  • 2 su bardağı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine
  • 12 adet kayısı
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 1,5 çay bardağı kayısı suyu
  • 1 çorba kaşığı toz jöle – kayısı jölesi
Krema Hazırlanışı
  • Krema ve pudra şekerini koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Kremayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Kayısı Kreması Hazırlanışı
  • Kayısıları ikiye bölün ve tozşekerle yarım saat pişirin.
  • Jöleyi kayısı suyunda karıştırıp kayısılara ekleyip 10 dakika kaynatın.
  • Nazikçe karıştırarak soğutun.
Kayısılı & Bademli Pasta Hazırlanışı
  • Fırını 170 derecede ısıtın. Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba hamurunuzu boşaltın.
  • 35 – 40 dakika altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
  • Enine 2 eşit parçaya bölün.
  • İlk katı tekrar kelepçeli kalıba koyun.
  • Kremayı ve kayısı dilimlerini ilk kata yerleştirin.
  • Üzerine 2. katı koyun ve aynı işlemi yapın.
  • Kremanın üzerine kayısılı sosu dökün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Kalıptan çıkarttıktan sonra badem serperek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Pasta Kreması
  • 2 su bardağı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine
  • 12 adet kayısı
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 1,5 çay bardağı kayısı suyu
  • 1 çorba kaşığı toz jöle – kayısı jölesi
Hazırlanışı
Krema Hazırlanışı
  • Krema ve pudra şekerini koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Kremayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Kayısı Kreması Hazırlanışı
  • Kayısıları ikiye bölün ve tozşekerle yarım saat pişirin.
  • Jöleyi kayısı suyunda karıştırıp kayısılara ekleyip 10 dakika kaynatın.
  • Nazikçe karıştırarak soğutun.
Kayısılı & Bademli Pasta Hazırlanışı
  • Fırını 170 derecede ısıtın. Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba hamurunuzu boşaltın.
  • 35 – 40 dakika altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
  • Enine 2 eşit parçaya bölün.
  • İlk katı tekrar kelepçeli kalıba koyun.
  • Kremayı ve kayısı dilimlerini ilk kata yerleştirin.
  • Üzerine 2. katı koyun ve aynı işlemi yapın.
  • Kremanın üzerine kayısılı sosu dökün.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Kalıptan çıkarttıktan sonra badem serperek servis yapın.