Kayısılı Babka

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 75 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
Kayısılı Sos
  • 300 gr. kayısı
  • 350 gr. tozşeker
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı badem içi
  • Ilık sütün içine tereyağını koyun ve eritin.
  • Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
  • Elinize yapışmayan, elastik bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
  • Hamurun üzerini kapatarak 1 saat oda ısısında bekletin.
  • Hamuru iki parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın.
  • Üzerine kayısılı karışımı paylaştırın.
  • Hamurları rulo şeklinde sarın ve birbirine dolayarak yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtayla çırpılmış yağ sürüp badem serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kayısılı Sos Hazırlanışı
  • Çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve toz şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştırın.
Malzemeler
  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
Kayısılı Sos
  • 300 gr. kayısı
  • 350 gr. tozşeker
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı badem içi
Hazırlanışı
  • Ilık sütün içine tereyağını koyun ve eritin.
  • Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
  • Elinize yapışmayan, elastik bir hamur hazırlayın.
  • Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
  • Hamurun üzerini kapatarak 1 saat oda ısısında bekletin.
  • Hamuru iki parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın.
  • Üzerine kayısılı karışımı paylaştırın.
  • Hamurları rulo şeklinde sarın ve birbirine dolayarak yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtayla çırpılmış yağ sürüp badem serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kayısılı Sos Hazırlanışı
  • Çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve toz şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştırın.