Servis: 6 kişi
Hazırlama: 75 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 4,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 2 çay bardağı ılık süt
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
Kayısılı Sos
- 300 gr. kayısı
- 350 gr. tozşeker
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı badem içi
- Ilık sütün içine tereyağını koyun ve eritin.
- Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
- Elinize yapışmayan, elastik bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
- Hamurun üzerini kapatarak 1 saat oda ısısında bekletin.
- Hamuru iki parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın.
- Üzerine kayısılı karışımı paylaştırın.
- Hamurları rulo şeklinde sarın ve birbirine dolayarak yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtayla çırpılmış yağ sürüp badem serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kayısılı Sos Hazırlanışı
- Çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve toz şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek karıştırın.
- Malzemeler
-
- 4,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 2 çay bardağı ılık süt
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
Kayısılı Sos
- 300 gr. kayısı
- 350 gr. tozşeker
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı badem içi
- Hazırlanışı
-
- Ilık sütün içine tereyağını koyun ve eritin.
- Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
- Elinize yapışmayan, elastik bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
- Hamurun üzerini kapatarak 1 saat oda ısısında bekletin.
- Hamuru iki parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın.
- Üzerine kayısılı karışımı paylaştırın.
- Hamurları rulo şeklinde sarın ve birbirine dolayarak yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtayla çırpılmış yağ sürüp badem serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kayısılı Sos Hazırlanışı
- Çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve toz şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Limon suyunu ekleyerek karıştırın.