Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 70 dk.
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı pirinç
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta akı
- 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sütle beraber pirinci bir taşım kaynatın.
- Şekeri ekleyin ve sıcakken karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
- Sütte pişmiş pirinçle beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
- Yağlanmış 1,5 karış enindeki fırın kabına tatlıyı dökün.
- Üzerini folyo ile kapatın ve kabın yarısına gelecek şekilde sıcak su dolu tepsinin içine oturtun.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Üzerine toz şeker serpin ve tekrar fırına koyup yarım saat daha pişirin.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı pirinç
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta akı
- 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Hazırlanışı
-
- 2 su bardağı sütle beraber pirinci bir taşım kaynatın.
- Şekeri ekleyin ve sıcakken karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar haline getirin.
- Sütte pişmiş pirinçle beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.
- Yağlanmış 1,5 karış enindeki fırın kabına tatlıyı dökün.
- Üzerini folyo ile kapatın ve kabın yarısına gelecek şekilde sıcak su dolu tepsinin içine oturtun.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Üzerine toz şeker serpin ve tekrar fırına koyup yarım saat daha pişirin.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun.
- Dilimleyerek servis yapın.