Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
- 3/4 cay bardağı sut
- 2 yemek kasigi tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü – opsiyonel
- Bir tutam tuz
- Tavayı orta ateşte ısıtın. Toz şekeri tencereye ekleyin ve eriyip hafifçe kahverengiye dönene kadar karıştırarak eritin.
- Şeker tamamen eridiğinde, ocaktan almadan önce biraz daha koyu kahverengi bir renk alana kadar ocakta tutun. Fakat dikkatli olun, çabuk yanabilir.
- Tereyağını kesik kesik olarak ekleyin ve karıştırarak eritin. Tereyağı eklendiğinde karışım kabarabilir, bu yüzden dikkatli olun.
- Krema ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Krema kabına sutu ekleyin ve çalkalayarak ilave edin.
- Karışım kabarabilir ve bu da sıcaklık farkından kaynaklanabilir, bu yüzden dikkatli olun.
- Tuz ve isteğe bağlı olarak vanilya özütünü ekleyin. Karışım puruzsus bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımın kıvamı koyulaşacaktır. Karamel sosu ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda soğumaya bırakın.
- ılıkken karamel sosu cam bir kavanoza aktarın. Kavanozu sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
- Karamel sos soğudukça daha da koyulaşacaktır.
- 2 – 4 hafta buzdolabında saklayabilirsin.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
- 3/4 cay bardağı sut
- 2 yemek kasigi tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya özütü – opsiyonel
- Bir tutam tuz
- Hazırlanışı
-
- Tavayı orta ateşte ısıtın. Toz şekeri tencereye ekleyin ve eriyip hafifçe kahverengiye dönene kadar karıştırarak eritin.
- Şeker tamamen eridiğinde, ocaktan almadan önce biraz daha koyu kahverengi bir renk alana kadar ocakta tutun. Fakat dikkatli olun, çabuk yanabilir.
- Tereyağını kesik kesik olarak ekleyin ve karıştırarak eritin. Tereyağı eklendiğinde karışım kabarabilir, bu yüzden dikkatli olun.
- Krema ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Krema kabına sutu ekleyin ve çalkalayarak ilave edin.
- Karışım kabarabilir ve bu da sıcaklık farkından kaynaklanabilir, bu yüzden dikkatli olun.
- Tuz ve isteğe bağlı olarak vanilya özütünü ekleyin. Karışım puruzsus bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımın kıvamı koyulaşacaktır. Karamel sosu ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda soğumaya bırakın.
- ılıkken karamel sosu cam bir kavanoza aktarın. Kavanozu sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
- Karamel sos soğudukça daha da koyulaşacaktır.
- 2 – 4 hafta buzdolabında saklayabilirsin.