Kadife Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 adet kırmızı pancar – orta boy
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı nar ya da vişne suyu – azar azar eklenecek
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 adet limon suyu
Yoğurt Kreması
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Pancarı folyoya sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
  • Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaya ekleyin.
  • Kalan malzemeleri ve azar azar ekleyerek meyve suyunu koyun.
  • Kek hamuru kıvamını alınca pişirme kağıtlarına ya da yağlanmış kalıplara paylaştırın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Krema sıkacağı ile keklerin üzerine koyup servis yapın.
Malzemeler
  • 1 adet kırmızı pancar – orta boy
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı nar ya da vişne suyu – azar azar eklenecek
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 1 adet limon suyu
Yoğurt Kreması
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
  • Pancarı folyoya sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
  • Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaya ekleyin.
  • Kalan malzemeleri ve azar azar ekleyerek meyve suyunu koyun.
  • Kek hamuru kıvamını alınca pişirme kağıtlarına ya da yağlanmış kalıplara paylaştırın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Krema sıkacağı ile keklerin üzerine koyup servis yapın.