Incirli Milfoy Baklava

Servis: 10 – 12 kişi

Hazırlama: 15 dk

Pişirme: 40 dakika

  • 12 adet milföy – dikdörtgen
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 8 adet kuru incir
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı zeytinyagi

Şerbet

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Servis Icin

  • 1 adet portakal
  • Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta hafifçe açın.
  • Yağlanmış fırın kabına 2 adet milföyü yerleştirin.
  • Üzerine ceviz içini yayın.
  • Kalan iki hamuru cevizin üzerine yerleştirin.
  • Hamurun üzerine tekrar 2 adet milföyü koyun.
  • Baklavayı arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin.
  • Sıvıyağ ve tereyağını köpürterek hamurun üzerine dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan baklavayı 10 dakika dinlendirin.
  • Üzerine soğk şerbeti dökün, şerbeti çekince servis yapın.

Şerbet Hazirlanisi

  • Su, şeker, portakal suyu, zerdeçal ve tarçını bir taşım kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve limon suyunu ekleyerek 6 – 7 dakika kadar kaynatın.
  • Portakal kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın.
Malzemeler
  • 12 adet milföy – dikdörtgen
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 8 adet kuru incir
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı zeytinyagi

Şerbet

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Servis Icin

  • 1 adet portakal
Hazırlanışı
  • Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta hafifçe açın.
  • Yağlanmış fırın kabına 2 adet milföyü yerleştirin.
  • Üzerine ceviz içini yayın.
  • Kalan iki hamuru cevizin üzerine yerleştirin.
  • Hamurun üzerine tekrar 2 adet milföyü koyun.
  • Baklavayı arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin.
  • Sıvıyağ ve tereyağını köpürterek hamurun üzerine dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan baklavayı 10 dakika dinlendirin.
  • Üzerine soğk şerbeti dökün, şerbeti çekince servis yapın.

Şerbet Hazirlanisi

  • Su, şeker, portakal suyu, zerdeçal ve tarçını bir taşım kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve limon suyunu ekleyerek 6 – 7 dakika kadar kaynatın.
  • Portakal kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın.