Servis: 10 – 12 kişi
Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 40 dakika
- 12 adet milföy – dikdörtgen
- 1 su bardağı ceviz içi
- 8 adet kuru incir
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı zeytinyagi
Şerbet
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Servis Icin
- 1 adet portakal
- Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta hafifçe açın.
- Yağlanmış fırın kabına 2 adet milföyü yerleştirin.
- Üzerine ceviz içini yayın.
- Kalan iki hamuru cevizin üzerine yerleştirin.
- Hamurun üzerine tekrar 2 adet milföyü koyun.
- Baklavayı arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin.
- Sıvıyağ ve tereyağını köpürterek hamurun üzerine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan baklavayı 10 dakika dinlendirin.
- Üzerine soğk şerbeti dökün, şerbeti çekince servis yapın.
Şerbet Hazirlanisi
- Su, şeker, portakal suyu, zerdeçal ve tarçını bir taşım kaynatın.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve limon suyunu ekleyerek 6 – 7 dakika kadar kaynatın.
- Portakal kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Malzemeler
-
- 12 adet milföy – dikdörtgen
- 1 su bardağı ceviz içi
- 8 adet kuru incir
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı zeytinyagi
Şerbet
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Servis Icin
- 1 adet portakal
- Hazırlanışı
-
- Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta hafifçe açın.
- Yağlanmış fırın kabına 2 adet milföyü yerleştirin.
- Üzerine ceviz içini yayın.
- Kalan iki hamuru cevizin üzerine yerleştirin.
- Hamurun üzerine tekrar 2 adet milföyü koyun.
- Baklavayı arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin.
- Sıvıyağ ve tereyağını köpürterek hamurun üzerine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan baklavayı 10 dakika dinlendirin.
- Üzerine soğk şerbeti dökün, şerbeti çekince servis yapın.
Şerbet Hazirlanisi
- Su, şeker, portakal suyu, zerdeçal ve tarçını bir taşım kaynatın.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve limon suyunu ekleyerek 6 – 7 dakika kadar kaynatın.
- Portakal kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın.