Hurmalı Çikolatalı Milföy

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 18 dk.

  • 12 adet milföy hamuru
  • 6 adet hurma
  • 1 cay bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı marmelat veya bal
  • 1 adet yumurta akı
  • Milföyleri yanyana kenarları yapisacak sekilde dizin.
  • Hurmayı püre haline getirin ve marmelat, limon kabuğu rendesini karistirin.
  • Milföylerin uzerine karışımı sürün.
  • Uzerine çikolata rendesi serpin.
  • Hamuru rulo seklinde sarin ve parmak kalinliginda dilimleyin.
  • Hamuru pişirme kagidi serilmiş tepsiye dizin ve uzerine cirpilmis yumurta akı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 12 adet milföy hamuru
  • 6 adet hurma
  • 1 cay bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı marmelat veya bal
  • 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı
  • Milföyleri yanyana kenarları yapisacak sekilde dizin.
  • Hurmayı püre haline getirin ve marmelat, limon kabuğu rendesini karistirin.
  • Milföylerin uzerine karışımı sürün.
  • Uzerine çikolata rendesi serpin.
  • Hamuru rulo seklinde sarin ve parmak kalinliginda dilimleyin.
  • Hamuru pişirme kagidi serilmiş tepsiye dizin ve uzerine cirpilmis yumurta akı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.