Çilekli Panna Cotta

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 310 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 6 kişilik
  • 700 ml. Krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 yaprak jelatin
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
Çilek Sos
  • 350 gr. çilek
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Not: Yaprak jelatin yerine 4 çay kaşığı toz jelatin de kullanabilirsiniz.
Çilek Sos Hazırlanışı
  • Çileklerin yarısını püre haline getirin.
  • Su ve tozşekeri karıştırarak kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
  • İçine çilek püresi ve tane çilekleri ekleyin.
  • Karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bekletin.
  • Jelatini ılık sütte eritin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Kremayı şekerle birlikte çok kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
  • Tüm karışımı yavaşça birleştirin ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın.
  • 5 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Çilekli sosla beraber servis yapın.
Malzemeler
  • 6 kişilik
  • 700 ml. Krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 2,5 yaprak jelatin
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
Çilek Sos
  • 350 gr. çilek
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Not: Yaprak jelatin yerine 4 çay kaşığı toz jelatin de kullanabilirsiniz.
Çilek Sos Hazırlanışı
  • Çileklerin yarısını püre haline getirin.
  • Su ve tozşekeri karıştırarak kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
  • İçine çilek püresi ve tane çilekleri ekleyin.
  • Karışımı bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bekletin.
Hazırlanışı
  • Jelatini ılık sütte eritin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Kremayı şekerle birlikte çok kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
  • Tüm karışımı yavaşça birleştirin ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın.
  • 5 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Çilekli sosla beraber servis yapın.