Çilek Ezmeli Peynirli Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

Kek
  • 1 su bardağı yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
Çilek Ezmeli Krema
  • 1 çay bardağı çilek reçeli
  • 8 adet taze çilek
  • 1 çay bardağı labne peynir
  • 1 su bardağı krema
Yanına Servis İçin
  • Taze çilek
Çilek ezmesi için;
  • Kremayı el mikseri ile sertleşene kadar çırpın.
  • Reçel, çilek ve labneyi ezerek püre haline getirin.
  • Çilekli karışıma kremayı yedirin.
Keki hazırlamak için;
  • yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un ve kakaoyu eleyerek yumurtaya ekleyin.
  • Tüm malzemeyi nazikçe karıştırın.
  • Yağlanmış kenarları yüksek fırın tepsisine hamuru koyun.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Kek soğuyunca üzerine çilek kremasını sürün ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Kalıpla kekinizi kesin ve taze çilekle servis yapın.
Malzemeler
Kek
  • 1 su bardağı yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
Çilek Ezmeli Krema
  • 1 çay bardağı çilek reçeli
  • 8 adet taze çilek
  • 1 çay bardağı labne peynir
  • 1 su bardağı krema
Yanına Servis İçin
  • Taze çilek
Hazırlanışı
Çilek ezmesi için;
  • Kremayı el mikseri ile sertleşene kadar çırpın.
  • Reçel, çilek ve labneyi ezerek püre haline getirin.
  • Çilekli karışıma kremayı yedirin.
Keki hazırlamak için;
  • yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un ve kakaoyu eleyerek yumurtaya ekleyin.
  • Tüm malzemeyi nazikçe karıştırın.
  • Yağlanmış kenarları yüksek fırın tepsisine hamuru koyun.
  • 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Kek soğuyunca üzerine çilek kremasını sürün ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Kalıpla kekinizi kesin ve taze çilekle servis yapın.