Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
Kek
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
Çilek Ezmeli Krema
- 1 çay bardağı çilek reçeli
- 8 adet taze çilek
- 1 çay bardağı labne peynir
- 1 su bardağı krema
Yanına Servis İçin
- Taze çilek
Çilek ezmesi için;
- Kremayı el mikseri ile sertleşene kadar çırpın.
- Reçel, çilek ve labneyi ezerek püre haline getirin.
- Çilekli karışıma kremayı yedirin.
Keki hazırlamak için;
- yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Un ve kakaoyu eleyerek yumurtaya ekleyin.
- Tüm malzemeyi nazikçe karıştırın.
- Yağlanmış kenarları yüksek fırın tepsisine hamuru koyun.
- 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Kek soğuyunca üzerine çilek kremasını sürün ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Kalıpla kekinizi kesin ve taze çilekle servis yapın.
- Malzemeler
-
Kek
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
Çilek Ezmeli Krema
- 1 çay bardağı çilek reçeli
- 8 adet taze çilek
- 1 çay bardağı labne peynir
- 1 su bardağı krema
Yanına Servis İçin
- Taze çilek
- Hazırlanışı
-
Çilek ezmesi için;
- Kremayı el mikseri ile sertleşene kadar çırpın.
- Reçel, çilek ve labneyi ezerek püre haline getirin.
- Çilekli karışıma kremayı yedirin.
Keki hazırlamak için;
- yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Un ve kakaoyu eleyerek yumurtaya ekleyin.
- Tüm malzemeyi nazikçe karıştırın.
- Yağlanmış kenarları yüksek fırın tepsisine hamuru koyun.
- 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Kek soğuyunca üzerine çilek kremasını sürün ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Kalıpla kekinizi kesin ve taze çilekle servis yapın.