Çikolatalı Yer Fıstığı Kurabiyesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 15 dk.

Hamur
  • Yarım su bardağı + 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yer fıstığı – tuzsuz
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı erimiş çikolata
  • Arasına
  • Yarım su bardağı marmelat ya da reçel
  • Fıstığın kabuklarını soyun ve mutfak robotunda öğütün.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan kalıpla kalpler kesin. 165 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 12 – 15 dakika pişirin.
  • Pişen kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürün.
  • Yarısını erimiş çikolataya batırın.
  • Fırın ızgarasına yerleştirerek oda ısısında çikolatanın donmasını bekleyin ve servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • Yarım su bardağı + 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yer fıstığı – tuzsuz
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı erimiş çikolata
  • Arasına
  • Yarım su bardağı marmelat ya da reçel
Hazırlanışı
  • Fıstığın kabuklarını soyun ve mutfak robotunda öğütün.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan kalıpla kalpler kesin. 165 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri 12 – 15 dakika pişirin.
  • Pişen kurabiyeler soğuyunca arasına marmelat sürün.
  • Yarısını erimiş çikolataya batırın.
  • Fırın ızgarasına yerleştirerek oda ısısında çikolatanın donmasını bekleyin ve servis yapın.