Çikolatalı Pekmezli Sarma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

Hamur
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Servis için – pudra şekeri
  • Mayayı toz şekerle beraber ılık suda eritin.
  • Unu ve mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru 2 parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
  • Üzerine erimiş tereyağı sürün.
  • Çikolata, tarçın ve toz şekeri serpin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarın.
  • Yağlanmış tepsiye koyun.
  • Hamuru pişirmeden önce oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Servis için – pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Mayayı toz şekerle beraber ılık suda eritin.
  • Unu ve mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru 2 parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
  • Üzerine erimiş tereyağı sürün.
  • Çikolata, tarçın ve toz şekeri serpin.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarın.
  • Yağlanmış tepsiye koyun.
  • Hamuru pişirmeden önce oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pudra şekeri serperek servis yapın.