Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
Hamur
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
- Servis için – pudra şekeri
- Mayayı toz şekerle beraber ılık suda eritin.
- Unu ve mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 2 parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
- Üzerine erimiş tereyağı sürün.
- Çikolata, tarçın ve toz şekeri serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarın.
- Yağlanmış tepsiye koyun.
- Hamuru pişirmeden önce oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
- Servis için – pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Mayayı toz şekerle beraber ılık suda eritin.
- Unu ve mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 2 parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açın.
- Üzerine erimiş tereyağı sürün.
- Çikolata, tarçın ve toz şekeri serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarın.
- Yağlanmış tepsiye koyun.
- Hamuru pişirmeden önce oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
- 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.