Çikolatalı Mayıs Gülü

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
Üzerine
  • 1 su bardağı erimiş çikolata
  • 1 su bardağı taze gül yaprakları
  • Toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sütü ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına Hindistan cevizi ve toz şeker serpin.
  • Üzerine hamurunuzu boşaltın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Üzerine erimiş çikolata dökün ve gül yapraklarıyla beraber servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
Üzerine
  • 1 su bardağı erimiş çikolata
  • 1 su bardağı taze gül yaprakları
Hazırlanışı
  • Toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sütü ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına Hindistan cevizi ve toz şeker serpin.
  • Üzerine hamurunuzu boşaltın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
  • Üzerine erimiş çikolata dökün ve gül yapraklarıyla beraber servis yapın.