Çikolatalı Lav Kek

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 115 gr. tereyağı
  • 70 gr. bitter çikolata
  • 70 gr. sütlü çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı
  • Bir fiske tuz
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2/3 su bardağı un
Üzerine
  • Pudra şekeri
  • Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
  • Tereyağı ve çikolataları çok kısık ateşte eritin.
  • Çikolatalı karışıma şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Yumurta aklarına tuz serpin ve ayrı bir kasede kar halini alıncaya kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını sürekli karıştırarak çikolatalı karışıma yedirin.
  • Eleyerek unu çikolataya ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarını nazikçe karışımla birleştirin.
  • Bolca yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarına hamuru paylaştırın.
  • Sıcak fırında 14 – 17 dakika aralığında pişirin.
  • Pudra şekeri serperek sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 115 gr. tereyağı
  • 70 gr. bitter çikolata
  • 70 gr. sütlü çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı
  • Bir fiske tuz
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2/3 su bardağı un
Üzerine
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
  • Tereyağı ve çikolataları çok kısık ateşte eritin.
  • Çikolatalı karışıma şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Yumurta aklarına tuz serpin ve ayrı bir kasede kar halini alıncaya kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını sürekli karıştırarak çikolatalı karışıma yedirin.
  • Eleyerek unu çikolataya ekleyip karıştırın.
  • Yumurta aklarını nazikçe karışımla birleştirin.
  • Bolca yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarına hamuru paylaştırın.
  • Sıcak fırında 14 – 17 dakika aralığında pişirin.
  • Pudra şekeri serperek sıcak olarak servis yapın.