Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 115 gr. tereyağı
- 70 gr. bitter çikolata
- 70 gr. sütlü çikolata
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- Bir fiske tuz
- 4 adet yumurta sarısı
- 2/3 su bardağı un
Üzerine
- Pudra şekeri
- Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
- Tereyağı ve çikolataları çok kısık ateşte eritin.
- Çikolatalı karışıma şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Yumurta aklarına tuz serpin ve ayrı bir kasede kar halini alıncaya kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını sürekli karıştırarak çikolatalı karışıma yedirin.
- Eleyerek unu çikolataya ekleyip karıştırın.
- Yumurta aklarını nazikçe karışımla birleştirin.
- Bolca yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarına hamuru paylaştırın.
- Sıcak fırında 14 – 17 dakika aralığında pişirin.
- Pudra şekeri serperek sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 115 gr. tereyağı
- 70 gr. bitter çikolata
- 70 gr. sütlü çikolata
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- Bir fiske tuz
- 4 adet yumurta sarısı
- 2/3 su bardağı un
Üzerine
- Pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
- Tereyağı ve çikolataları çok kısık ateşte eritin.
- Çikolatalı karışıma şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Yumurta aklarına tuz serpin ve ayrı bir kasede kar halini alıncaya kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını sürekli karıştırarak çikolatalı karışıma yedirin.
- Eleyerek unu çikolataya ekleyip karıştırın.
- Yumurta aklarını nazikçe karışımla birleştirin.
- Bolca yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarına hamuru paylaştırın.
- Sıcak fırında 14 – 17 dakika aralığında pişirin.
- Pudra şekeri serperek sıcak olarak servis yapın.