CIKOLATALI BISKUVILI PASTA

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 paket petit beurre bisküvi

Hindistan Cevizli Krema

  • 1,5 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket krem şanti – toz

Çikolatalı Krema

  • 3/4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao

Üzerine

  • Hindistan cevizi
  • Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye koyun. 
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kremayı ikiye bölün.
  • Yarısına sütle çırpılmış kakaoyu ilave edin ve bir taşım kaynatın.
  • Kremalar ılık hale gelince krem şantiyi ikiye bölün ve kremalara ekleyerek mikserle beşer dakika çırpın.
  • Bisküvileri süreçle kaplanmış kalıba dizin. 
  • Üzerine kakaolu kremayı boşaltın ve yayın.
  • Beyaz kremayı da kakaolu kremanın üzerine koyun.
  • Bolca hindistan cevizi serpin.
  • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 paket petit beurre bisküvi

Hindistan Cevizli Krema

  • 1,5 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket krem şanti – toz

Çikolatalı Krema

  • 3/4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao

Üzerine

  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı
  • Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye koyun. 
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kremayı ikiye bölün.
  • Yarısına sütle çırpılmış kakaoyu ilave edin ve bir taşım kaynatın.
  • Kremalar ılık hale gelince krem şantiyi ikiye bölün ve kremalara ekleyerek mikserle beşer dakika çırpın.
  • Bisküvileri süreçle kaplanmış kalıba dizin. 
  • Üzerine kakaolu kremayı boşaltın ve yayın.
  • Beyaz kremayı da kakaolu kremanın üzerine koyun.
  • Bolca hindistan cevizi serpin.
  • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.