Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
Hamur
- 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı kakao
- 2,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
Çikolata Kremi
- 1 su bardağı krema
- 200 gr. çikolata
Şeker Kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Üzerine Dekor
- 1 çay bardağı erimiş çikolata – üzerine
- Kırılmış akide şekeri – üzerine
Şeker Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Çikolata Kremi
- Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın.
- Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolata Kremli Kurabiye Hazırlanışı
- Vanilya, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve hamurunuzu yoğurun.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 derecede 15 dakika pişirin.
- Arasına çikolata kremi sürün.
- Üzerine erimiş çikolata ve şeker kremasıyla dekor yapın.
- Akide şekerini mutfak robotunda öğütün ve kurabiyelere serpin.
- Üst dekor donunca servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı
- 3 su bardağı un
- Yarım çay bardağı kakao
- 2,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
Çikolata Kremi
- 1 su bardağı krema
- 200 gr. çikolata
Şeker Kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Üzerine Dekor
- 1 çay bardağı erimiş çikolata – üzerine
- Kırılmış akide şekeri – üzerine
- Hazırlanışı
-
Şeker Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Çikolata Kremi
- Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın.
- Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolata Kremli Kurabiye Hazırlanışı
- Vanilya, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve hamurunuzu yoğurun.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- 170 derecede 15 dakika pişirin.
- Arasına çikolata kremi sürün.
- Üzerine erimiş çikolata ve şeker kremasıyla dekor yapın.
- Akide şekerini mutfak robotunda öğütün ve kurabiyelere serpin.
- Üst dekor donunca servis yapın.