Çikolata Kremli Kurabiye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

Hamur
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kakao
  • 2,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
Çikolata Kremi
  • 1 su bardağı krema
  • 200 gr. çikolata
Şeker Kreması
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
Üzerine Dekor
  • 1 çay bardağı erimiş çikolata – üzerine
  • Kırılmış akide şekeri – üzerine
Şeker Krema Hazırlanışı
  • Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Çikolata Kremi
  • Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın.
  • Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolata Kremli Kurabiye Hazırlanışı
  • Vanilya, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve hamurunuzu yoğurun.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • 170 derecede 15 dakika pişirin.
  • Arasına çikolata kremi sürün.
  • Üzerine erimiş çikolata ve şeker kremasıyla dekor yapın.
  • Akide şekerini mutfak robotunda öğütün ve kurabiyelere serpin.
  • Üst dekor donunca servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı kakao
  • 2,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
Çikolata Kremi
  • 1 su bardağı krema
  • 200 gr. çikolata
Şeker Kreması
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
Üzerine Dekor
  • 1 çay bardağı erimiş çikolata – üzerine
  • Kırılmış akide şekeri – üzerine
Hazırlanışı
Şeker Krema Hazırlanışı
  • Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Çikolata Kremi
  • Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın.
  • Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolata Kremli Kurabiye Hazırlanışı
  • Vanilya, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve hamurunuzu yoğurun.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • 170 derecede 15 dakika pişirin.
  • Arasına çikolata kremi sürün.
  • Üzerine erimiş çikolata ve şeker kremasıyla dekor yapın.
  • Akide şekerini mutfak robotunda öğütün ve kurabiyelere serpin.
  • Üst dekor donunca servis yapın.