Çikolata Kaymak Kek

Servis: 12 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çay bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı süt
Krema
  • 6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve kalan tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak birlşetirin.
  • Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için; tereyağının yarısı, vanilya ve pudra şekerini iyice çırpın.
  • Kalan tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Krema sıkacağına koyduğunuz kremayı kekler soğuyunca üzerlerine sıkarak servis yapın.
Malzemeler
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çay bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı süt
Krema
  • 6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
  • Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve kalan tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak birlşetirin.
  • Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için; tereyağının yarısı, vanilya ve pudra şekerini iyice çırpın.
  • Kalan tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Krema sıkacağına koyduğunuz kremayı kekler soğuyunca üzerlerine sıkarak servis yapın.