Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Toz şekeri suya koyun ve karıştırarak şekeri eritin.
  • Tereyağı ve sıvı yağı, geniş tabanlı tencereye koyun ve tereyağını eritin.
  • Yağ eriyince unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.
  • Unun rengi esmerleşip yumuşayınca – topaklanmış halinden, kolay karışan hale geçmesi gerekiyor –
  • Cevizi ilave edin ve karıştırın.
  • Pekmezi koyun ve suyunu çekinceye kadar karıştırın.
  • Şekerli suyu koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Kaşığın kenarıyla helvaya bastırdığınızda izi kalıyorsa kıvamı tamamdır, ocağı kapatın.
  • Üzerine temiz bir peçete kapatın ve 15 dakika demlendirin.
  • Arzu ettiğiniz kalıpla servis tabaklarına bastırarak koyun ve servis yapın
Malzemeler
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
  • Toz şekeri suya koyun ve karıştırarak şekeri eritin.
  • Tereyağı ve sıvı yağı, geniş tabanlı tencereye koyun ve tereyağını eritin.
  • Yağ eriyince unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.
  • Unun rengi esmerleşip yumuşayınca – topaklanmış halinden, kolay karışan hale geçmesi gerekiyor –
  • Cevizi ilave edin ve karıştırın.
  • Pekmezi koyun ve suyunu çekinceye kadar karıştırın.
  • Şekerli suyu koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Kaşığın kenarıyla helvaya bastırdığınızda izi kalıyorsa kıvamı tamamdır, ocağı kapatın.
  • Üzerine temiz bir peçete kapatın ve 15 dakika demlendirin.
  • Arzu ettiğiniz kalıpla servis tabaklarına bastırarak koyun ve servis yapın

Etiketler