Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
- 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- Toz şekeri suya koyun ve karıştırarak şekeri eritin.
- Tereyağı ve sıvı yağı, geniş tabanlı tencereye koyun ve tereyağını eritin.
- Yağ eriyince unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.
- Unun rengi esmerleşip yumuşayınca – topaklanmış halinden, kolay karışan hale geçmesi gerekiyor –
- Cevizi ilave edin ve karıştırın.
- Pekmezi koyun ve suyunu çekinceye kadar karıştırın.
- Şekerli suyu koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
- Kaşığın kenarıyla helvaya bastırdığınızda izi kalıyorsa kıvamı tamamdır, ocağı kapatın.
- Üzerine temiz bir peçete kapatın ve 15 dakika demlendirin.
- Arzu ettiğiniz kalıpla servis tabaklarına bastırarak koyun ve servis yapın
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
- 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- Hazırlanışı
-
- Toz şekeri suya koyun ve karıştırarak şekeri eritin.
- Tereyağı ve sıvı yağı, geniş tabanlı tencereye koyun ve tereyağını eritin.
- Yağ eriyince unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.
- Unun rengi esmerleşip yumuşayınca – topaklanmış halinden, kolay karışan hale geçmesi gerekiyor –
- Cevizi ilave edin ve karıştırın.
- Pekmezi koyun ve suyunu çekinceye kadar karıştırın.
- Şekerli suyu koyun ve tekrar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
- Kaşığın kenarıyla helvaya bastırdığınızda izi kalıyorsa kıvamı tamamdır, ocağı kapatın.
- Üzerine temiz bir peçete kapatın ve 15 dakika demlendirin.
- Arzu ettiğiniz kalıpla servis tabaklarına bastırarak koyun ve servis yapın