Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı maya – toz
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 2,5 – 3 su bardağı un
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım su bardağı ceviz – dövülmüş
- Maya ve ılık sütü karıştırın, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırın.
- Koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
- Hamuru yağlanmış kalıba koyun.
- Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
- Üzerini ceviz parçalarıyla süsleyin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pişen hamurun üzerini sıcakken kapatın ve soğuması için bekletin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı maya – toz
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 2,5 – 3 su bardağı un
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım su bardağı ceviz – dövülmüş
- Hazırlanışı
-
- Maya ve ılık sütü karıştırın, hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin.
- Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek tüm hamur malzemelerini karıştırın.
- Koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın.
- Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin.
- Hamuru yağlanmış kalıba koyun.
- Oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
- Üzerini ceviz parçalarıyla süsleyin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pişen hamurun üzerini sıcakken kapatın ve soğuması için bekletin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.