Ballı Kayısı Kurabiyesi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 18 dk.

  • 12 adet milföy hamuru
  • 6 adet kayısı
  • 1,5 çorba kaşığı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 adet yumurta akı
  • Milföyleri küçük elipsler halinde kesin.
  • Orta kısımlarını kabarmaması için çatalla delin.
  • Bal, marmelat, limon rendesi ve badem tozunu karıştırın.
  • Milföylerin ortasına karışımı sürün.
  • Kayısları dilimleyip üzerine koyun.
  • Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 12 adet milföy hamuru
  • 6 adet kayısı
  • 1,5 çorba kaşığı toz badem
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı
  • Milföyleri küçük elipsler halinde kesin.
  • Orta kısımlarını kabarmaması için çatalla delin.
  • Bal, marmelat, limon rendesi ve badem tozunu karıştırın.
  • Milföylerin ortasına karışımı sürün.
  • Kayısları dilimleyip üzerine koyun.
  • Hamurun kenarlarına yumurta akı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.