Servis: 4-6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
Balkabaklı Harç
- Yarım su bardağı balkabağı
- 4 çorba kaşığı çam balı
- 4-5 çorba kaşığı tahin
- 3 çorba kaşığı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
Leblebili Harç
- 1 çay bardağı leblebi
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 5-6 çorba kaşığıbal
- 7-8 çorba kaşığı tahin
Üzerine
- Keten tohumu
- Kakao
- Balkabağını fırında veya tencereye çok az su -3 çorba kaşığı-ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balkabağına tüm harç malzemelerini ekleyerek çatalla iyice ezin.
- Leblebi, kakao, baharat ve balı mutfak robotunda koyun.
- Öğüterek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Bal ve tahini azar azar ekleyin ki kıvam istediğiniz gibi olsun.
- Harcı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla açın ve balkabaklı harcı ortasına koyarak yuvarlayın.
- Kakao ve keten tohumunu bulayarak servis yapın.
Not: kolay bir yöntem olarak; yukarıdaki tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırarak hamur haline getirin. Elinizle yuvarlayın. Kakao veya keten tohumuna bulayarak servis yapın
- Malzemeler
-
Balkabaklı Harç
- Yarım su bardağı balkabağı
- 4 çorba kaşığı çam balı
- 4-5 çorba kaşığı tahin
- 3 çorba kaşığı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
Leblebili Harç
- 1 çay bardağı leblebi
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 5-6 çorba kaşığıbal
- 7-8 çorba kaşığı tahin
Üzerine
- Keten tohumu
- Kakao
- Hazırlanışı
-
- Balkabağını fırında veya tencereye çok az su -3 çorba kaşığı-ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balkabağına tüm harç malzemelerini ekleyerek çatalla iyice ezin.
- Leblebi, kakao, baharat ve balı mutfak robotunda koyun.
- Öğüterek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Bal ve tahini azar azar ekleyin ki kıvam istediğiniz gibi olsun.
- Harcı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla açın ve balkabaklı harcı ortasına koyarak yuvarlayın.
- Kakao ve keten tohumunu bulayarak servis yapın.
Not: kolay bir yöntem olarak; yukarıdaki tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırarak hamur haline getirin. Elinizle yuvarlayın. Kakao veya keten tohumuna bulayarak servis yapın