BALLI BALKABAKLI TRUFFLE

Servis: 4-6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

Balkabaklı Harç

  • Yarım su bardağı balkabağı
  • 4 çorba kaşığı çam balı
  • 4-5 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar

Leblebili Harç

  • 1 çay bardağı leblebi 
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 5-6 çorba kaşığıbal
  • 7-8 çorba kaşığı tahin

Üzerine 

  • Keten tohumu 
  • Kakao
  • Balkabağını fırında veya tencereye çok az su -3 çorba kaşığı-ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balkabağına tüm harç malzemelerini ekleyerek çatalla iyice ezin.
  • Leblebi, kakao, baharat ve balı mutfak robotunda koyun.
  • Öğüterek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Bal ve tahini azar azar ekleyin ki kıvam istediğiniz gibi olsun.
  • Harcı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla açın ve balkabaklı harcı ortasına koyarak yuvarlayın.
  • Kakao ve keten tohumunu bulayarak servis yapın.

Not: kolay bir yöntem olarak; yukarıdaki tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırarak hamur haline getirin. Elinizle yuvarlayın. Kakao veya keten tohumuna bulayarak servis yapın

Malzemeler

Balkabaklı Harç

  • Yarım su bardağı balkabağı
  • 4 çorba kaşığı çam balı
  • 4-5 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar

Leblebili Harç

  • 1 çay bardağı leblebi 
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 5-6 çorba kaşığıbal
  • 7-8 çorba kaşığı tahin

Üzerine 

  • Keten tohumu 
  • Kakao
Hazırlanışı
  • Balkabağını fırında veya tencereye çok az su -3 çorba kaşığı-ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balkabağına tüm harç malzemelerini ekleyerek çatalla iyice ezin.
  • Leblebi, kakao, baharat ve balı mutfak robotunda koyun.
  • Öğüterek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Bal ve tahini azar azar ekleyin ki kıvam istediğiniz gibi olsun.
  • Harcı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla açın ve balkabaklı harcı ortasına koyarak yuvarlayın.
  • Kakao ve keten tohumunu bulayarak servis yapın.

Not: kolay bir yöntem olarak; yukarıdaki tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırarak hamur haline getirin. Elinizle yuvarlayın. Kakao veya keten tohumuna bulayarak servis yapın