Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 14 dk.

250 gr. balkabağı

1 adet yumurta

1su bardağı esmer toz şeker

Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı mısır nişastası

3 su bardağı un – gerekirse ilave edin

Üzerine

Esmer toz şeker

Tarçın

  • Küp doğranmış balkabaklarını çok az suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balkabaklarını ezerek püre haline getirin.
  • Yumurta, şeker, tereyağı ve sıvı yağı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Balkabağı püresi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Nişastayı koyun ve azar azar unu ilave edin.
  • Çok yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yassı şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.
  • Üzerine hafifçe şeker ve tarçın serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 12 – 14 dakika pişirin.
Malzemeler

250 gr. balkabağı

1 adet yumurta

1su bardağı esmer toz şeker

Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı mısır nişastası

3 su bardağı un – gerekirse ilave edin

Üzerine

Esmer toz şeker

Tarçın

Hazırlanışı
  • Küp doğranmış balkabaklarını çok az suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Balkabaklarını ezerek püre haline getirin.
  • Yumurta, şeker, tereyağı ve sıvı yağı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Balkabağı püresi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Nişastayı koyun ve azar azar unu ilave edin.
  • Çok yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yassı şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.
  • Üzerine hafifçe şeker ve tarçın serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 12 – 14 dakika pişirin.