Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 50 dk.

1 su bardağı tam buğday unu

1 çay bardağı kakao

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

2 çay bardağı elma suyu

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta 

BALKABAKLI HARÇ

¾  su bardağı balkabağı püresi

4 çorba kaşığı labne

4 çorba kaşığı esmer şeker

1 adet yumurta

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı yenibahar

  • Balkabaklı Harç İçin; balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin.
  • Tüm balkabaklı harç malzemelerini birleştirerek karıştırın.
  • Un, kakao, tuz, vanilya, karbonatı bir kapta karıştırın.
  • Elma suyu, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Kuru ve elma sulu malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 1,5 karış enindeki tepsiye harcı koyun.
  • Üzerine parça parça balkabaklı harcı dökün.
  • Bir çubuk yardımıyla browni harcıyla dalgalı olacak şekilde yayın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
Malzemeler

1 su bardağı tam buğday unu

1 çay bardağı kakao

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

2 çay bardağı elma suyu

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta 

BALKABAKLI HARÇ

¾  su bardağı balkabağı püresi

4 çorba kaşığı labne

4 çorba kaşığı esmer şeker

1 adet yumurta

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı yenibahar

Hazırlanışı
  • Balkabaklı Harç İçin; balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin.
  • Tüm balkabaklı harç malzemelerini birleştirerek karıştırın.
  • Un, kakao, tuz, vanilya, karbonatı bir kapta karıştırın.
  • Elma suyu, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  • Kuru ve elma sulu malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 1,5 karış enindeki tepsiye harcı koyun.
  • Üzerine parça parça balkabaklı harcı dökün.
  • Bir çubuk yardımıyla browni harcıyla dalgalı olacak şekilde yayın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.