Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 50 dk.
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı kakao
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çay bardağı elma suyu
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
BALKABAKLI HARÇ
¾ su bardağı balkabağı püresi
4 çorba kaşığı labne
4 çorba kaşığı esmer şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yenibahar
- Balkabaklı Harç İçin; balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin.
- Tüm balkabaklı harç malzemelerini birleştirerek karıştırın.
- Un, kakao, tuz, vanilya, karbonatı bir kapta karıştırın.
- Elma suyu, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
- Kuru ve elma sulu malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 1,5 karış enindeki tepsiye harcı koyun.
- Üzerine parça parça balkabaklı harcı dökün.
- Bir çubuk yardımıyla browni harcıyla dalgalı olacak şekilde yayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı kakao
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çay bardağı elma suyu
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
BALKABAKLI HARÇ
¾ su bardağı balkabağı püresi
4 çorba kaşığı labne
4 çorba kaşığı esmer şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yenibahar
- Hazırlanışı
-
- Balkabaklı Harç İçin; balkabağını buharda pişirin ve ezerek püre haline getirin.
- Tüm balkabaklı harç malzemelerini birleştirerek karıştırın.
- Un, kakao, tuz, vanilya, karbonatı bir kapta karıştırın.
- Elma suyu, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
- Kuru ve elma sulu malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 1,5 karış enindeki tepsiye harcı koyun.
- Üzerine parça parça balkabaklı harcı dökün.
- Bir çubuk yardımıyla browni harcıyla dalgalı olacak şekilde yayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.