Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 600 gr balkabağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet limon yaprağı veya biberiye veya adaçayı (1 tatlı kaşığı )
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4-5 diş kakule
Üzerine
- Tahin ve fındık içi
- Kabakların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Üzerine şeker gezdirin ve bir gece dinlendirin (sulanması için).
- Kabakları tencereye koyun.
- Limon yaprağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Piştiğinde sıcakken baharatları ekleyin ve kapağını kapatarak soğutun.
- Tahin ve fındık içi serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 600 gr balkabağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet limon yaprağı veya biberiye veya adaçayı (1 tatlı kaşığı )
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4-5 diş kakule
Üzerine
- Tahin ve fındık içi
- Hazırlanışı
-
- Kabakların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Üzerine şeker gezdirin ve bir gece dinlendirin (sulanması için).
- Kabakları tencereye koyun.
- Limon yaprağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Piştiğinde sıcakken baharatları ekleyin ve kapağını kapatarak soğutun.
- Tahin ve fındık içi serperek servis yapın.