Baharatlı Tahinli Balkabağı Tatlısı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 600 gr balkabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet limon yaprağı veya biberiye veya adaçayı (1 tatlı kaşığı )
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 diş kakule

Üzerine 

  • Tahin ve fındık içi
  • Kabakların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Üzerine şeker gezdirin ve bir gece dinlendirin (sulanması için).
  • Kabakları tencereye koyun.
  • Limon yaprağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Piştiğinde sıcakken baharatları ekleyin ve kapağını kapatarak soğutun.
  • Tahin ve fındık içi serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 600 gr balkabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet limon yaprağı veya biberiye veya adaçayı (1 tatlı kaşığı )
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 diş kakule

Üzerine 

  • Tahin ve fındık içi
Hazırlanışı
  • Kabakların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Üzerine şeker gezdirin ve bir gece dinlendirin (sulanması için).
  • Kabakları tencereye koyun.
  • Limon yaprağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Piştiğinde sıcakken baharatları ekleyin ve kapağını kapatarak soğutun.
  • Tahin ve fındık içi serperek servis yapın.