Servis: 6 kişi
Hazırlama: 40 dk.
Pişirme: 40 dk.
Tart hamuru
- 1 su bardağı un
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı ceviz içi
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine
- Antep fıstığı
- Çikolatalı krema
- 1 su bardağı krema
- 5 çorba kaşığı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve tüm hamur malzemelerini yoğurun.
- Hamuru strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak açın ve yağlanmış tart kalıplarına, kestiğiniz hamuru yerleştirin.
- Hamuru kabarmaması için çatalla delin ve 170 derecede 25 – 30 dakika pişirin.
- Tartlar soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine çikolatalı kremayı paylaştırın. Fıstık serpin ve servis yapın.
- Çikolata kreması hazırlanışı
- Tüm malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte çikolata iyice eriyene kadar ısıtın.
- Malzemeler
-
Tart hamuru
- 1 su bardağı un
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı ceviz içi
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine
- Antep fıstığı
- Çikolatalı krema
- 1 su bardağı krema
- 5 çorba kaşığı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve tüm hamur malzemelerini yoğurun.
- Hamuru strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak açın ve yağlanmış tart kalıplarına, kestiğiniz hamuru yerleştirin.
- Hamuru kabarmaması için çatalla delin ve 170 derecede 25 – 30 dakika pişirin.
- Tartlar soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine çikolatalı kremayı paylaştırın. Fıstık serpin ve servis yapın.
- Çikolata kreması hazırlanışı
- Tüm malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte çikolata iyice eriyene kadar ısıtın.