Bademli Çikolatalı Top

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 4,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • Yarım su bardağı soyulmuş badem
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Un ve irmiği pembeleşene kadar kavurun.
  • Karıştırarak sütü ve nişastayı ekleyin.
  • Karışımı koyulaşana kadar pişirin.
  • Tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Karışımı el mikseri ile 10 dakika boyunca çırpın.
  • Arada sırada karıştırarak soğutun.
  • Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Topları servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine erimiş çikolata, badem ve limon kabuğu rendesi serperek servis yapın.
Erimiş çikolata hazırlanışı
  • Yarısına kadar su dolu bir tencereye, ısıya dayanıklı bir kap koyarak çikolatayı boşaltın.
  • Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın.
Malzemeler
  • 4,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • Yarım su bardağı soyulmuş badem
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  • Un ve irmiği pembeleşene kadar kavurun.
  • Karıştırarak sütü ve nişastayı ekleyin.
  • Karışımı koyulaşana kadar pişirin.
  • Tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Karışımı el mikseri ile 10 dakika boyunca çırpın.
  • Arada sırada karıştırarak soğutun.
  • Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Topları servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine erimiş çikolata, badem ve limon kabuğu rendesi serperek servis yapın.
Erimiş çikolata hazırlanışı
  • Yarısına kadar su dolu bir tencereye, ısıya dayanıklı bir kap koyarak çikolatayı boşaltın.
  • Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın.