Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 4,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 4 çorba kaşığı kakao
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- Yarım su bardağı soyulmuş badem
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Un ve irmiği pembeleşene kadar kavurun.
- Karıştırarak sütü ve nişastayı ekleyin.
- Karışımı koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
- Karışımı el mikseri ile 10 dakika boyunca çırpın.
- Arada sırada karıştırarak soğutun.
- Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Topları servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine erimiş çikolata, badem ve limon kabuğu rendesi serperek servis yapın.
Erimiş çikolata hazırlanışı
- Yarısına kadar su dolu bir tencereye, ısıya dayanıklı bir kap koyarak çikolatayı boşaltın.
- Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın.
- Malzemeler
-
- 4,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 4 çorba kaşığı kakao
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı
Üzerine
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- Yarım su bardağı soyulmuş badem
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Hazırlanışı
-
- Un ve irmiği pembeleşene kadar kavurun.
- Karıştırarak sütü ve nişastayı ekleyin.
- Karışımı koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyip bir taşım kaynatın.
- Karışımı el mikseri ile 10 dakika boyunca çırpın.
- Arada sırada karıştırarak soğutun.
- Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Topları servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine erimiş çikolata, badem ve limon kabuğu rendesi serperek servis yapın.
Erimiş çikolata hazırlanışı
- Yarısına kadar su dolu bir tencereye, ısıya dayanıklı bir kap koyarak çikolatayı boşaltın.
- Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın.