Servis:
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 0 dk.
- 2 demet fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 2/3 çay bardağı dolmalık fıstık
- 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı toz parmesan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Fesleğen, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı mutfak robotunda püre haline getirin.
- Parmesan, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
- Not: Pesto sos hazırlanırken malzemelerin soğuk olması gerekir. Malzemeleri öğütürken altına buz dolu kase koymak, sosunuzun doğru yöntemle hazırlanma şeklidir.
NOT: Pesto sosu fesleğen yerine maydanoz ve rokayla da hazırlayarak farklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.
- Tamamen fıstık yerine yarı yarıya cevizle de karıştırarak değişiklik yaratabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 2 demet fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 2/3 çay bardağı dolmalık fıstık
- 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı toz parmesan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Fesleğen, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı mutfak robotunda püre haline getirin.
- Parmesan, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
- Not: Pesto sos hazırlanırken malzemelerin soğuk olması gerekir. Malzemeleri öğütürken altına buz dolu kase koymak, sosunuzun doğru yöntemle hazırlanma şeklidir.
NOT: Pesto sosu fesleğen yerine maydanoz ve rokayla da hazırlayarak farklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.
- Tamamen fıstık yerine yarı yarıya cevizle de karıştırarak değişiklik yaratabilirsiniz.