Pesto Sos

Servis:

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 0 dk.

  • 2 demet fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2/3 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı toz parmesan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Fesleğen, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Parmesan, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Not: Pesto sos hazırlanırken malzemelerin soğuk olması gerekir. Malzemeleri öğütürken altına buz dolu kase koymak, sosunuzun doğru yöntemle hazırlanma şeklidir.
NOT: Pesto sosu fesleğen yerine maydanoz ve rokayla da hazırlayarak farklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.
  • Tamamen fıstık yerine yarı yarıya cevizle de karıştırarak değişiklik yaratabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 demet fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2/3 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı toz parmesan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  • Fesleğen, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Parmesan, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Not: Pesto sos hazırlanırken malzemelerin soğuk olması gerekir. Malzemeleri öğütürken altına buz dolu kase koymak, sosunuzun doğru yöntemle hazırlanma şeklidir.
NOT: Pesto sosu fesleğen yerine maydanoz ve rokayla da hazırlayarak farklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.
  • Tamamen fıstık yerine yarı yarıya cevizle de karıştırarak değişiklik yaratabilirsiniz.