Servis: 750ml
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 kg. domates
- 2 dal taze kekik
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz
- Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
- 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 kg. domates
- 2 dal taze kekik
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
- 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.