Napoletana - Napolitan Sos

Servis: 750ml

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 kg. domates
  • 2 dal taze kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
  • Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
  • 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 kg. domates
  • 2 dal taze kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
  • Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
  • 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.