Servis:
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 1 saat
Püf Noktalar
- Domatesler ezik Çürük olmamalı. Ben Roma tipi domates kullandım ama içine pembe domates de karıştırdım çünkü çok lezzetli
- Yıkayıp kuruttum domatesleri dörde bölüp robotta pürüzsüz oluncaya kadar çektim. Sap kısmını kesmedim kabuklarını soymadım.
- Tencereye koydum ve fokurdayınca altını kısarak 1 saat daha pişirdim. Pişerken sadece tuz ekledim ama arzu edersen defne biberiye gibi baharatlar ilave edebilirsin.
- Kavanoz ve kapakları sterilize ettim. Kapaklar yeni olmalı
- Daha ocakta kaynarken kavanozlara koydum kapaklarına sıkıca kapattım ama ters çevirmedim bu doğru bir uygulama değil.
- Kapattıktan sonra yerinden hiç kıpırdatmadım soyunca serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
- Eğer buzdolabında yer varsa en alt rafa dize bilirsin bu daha güvenli.
- Havayla temasını kesmek için üzerine yağ ekleyebilirsin Buda diğer bir koruma yöntemi
- Sirke, şeker, sarımsak eklenebilir. Ancak ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum
3 kg domates
3 tatlı kaşığı iri tuz
- Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
- 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
Püf Noktalar
- Domatesler ezik Çürük olmamalı. Ben Roma tipi domates kullandım ama içine pembe domates de karıştırdım çünkü çok lezzetli
- Yıkayıp kuruttum domatesleri dörde bölüp robotta pürüzsüz oluncaya kadar çektim. Sap kısmını kesmedim kabuklarını soymadım.
- Tencereye koydum ve fokurdayınca altını kısarak 1 saat daha pişirdim. Pişerken sadece tuz ekledim ama arzu edersen defne biberiye gibi baharatlar ilave edebilirsin.
- Kavanoz ve kapakları sterilize ettim. Kapaklar yeni olmalı
- Daha ocakta kaynarken kavanozlara koydum kapaklarına sıkıca kapattım ama ters çevirmedim bu doğru bir uygulama değil.
- Kapattıktan sonra yerinden hiç kıpırdatmadım soyunca serin ve karanlık bir yere kaldırdım.
- Eğer buzdolabında yer varsa en alt rafa dize bilirsin bu daha güvenli.
- Havayla temasını kesmek için üzerine yağ ekleyebilirsin Buda diğer bir koruma yöntemi
- Sirke, şeker, sarımsak eklenebilir. Ancak ben bu şekilde yapmayı tercih ediyorum
3 kg domates
3 tatlı kaşığı iri tuz
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsak, doğranmış domates ve baharatları ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun ve cam kavanoza alarak buzdolabına koyun.
- 5 gün içinde tüketebilirsiniz.
NOT: Arzu ederseniz hazırladığınız sosu gıda poşetlerine bölerek, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sosu konserveleme yöntemiyle kavanoza koyarak serin ve karanlık bir yerde de saklayabilirsiniz.