Bezelyeli Orecchiette Makarna

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su – ılık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 demet fesleğen
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • Tuz, karabiber
  • İrmiği öğütücüde mümkün olduğunca incelterek un haline getirin.
  • Un, tuz ve irmiği tezgaha koyup harmanlayın.
  • Ortasını havuz gibi açarak suyu koyun.
  • Çatalla kenarlardan alarak suyla un karışımını birleştirin.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin ( gerekirse azar azar su ilave edin )
  • Hamurun üzerini kapatarak yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru 6 parçaya bölün ve her parçayı ince uzun şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru parmak eninde kesin.
  • Parçaların ortasına parmağınızla bastırın ve ters çevirerek şapka şeklini verin.
  • Üzerine un serperek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Kaynamış tuzlu suda makarnanızı 8 – 10 dakika haşlayın ve süzün.
  • Sosu makarnayla harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Bezelyeli Orecchiette Makarna Sosu Nasıl Yapılır?
  • Zeytinyağında doğranmış soğan, sarımsak ve iç bezelyeyi soteleyin.
  • Fesleğen ve fıstığı mutfak robotunda öğütüp bezelyelere ilave edin.
  • Baharatını serperek karıştırın.
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su – ılık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 demet fesleğen
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • İrmiği öğütücüde mümkün olduğunca incelterek un haline getirin.
  • Un, tuz ve irmiği tezgaha koyup harmanlayın.
  • Ortasını havuz gibi açarak suyu koyun.
  • Çatalla kenarlardan alarak suyla un karışımını birleştirin.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin ( gerekirse azar azar su ilave edin )
  • Hamurun üzerini kapatarak yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru 6 parçaya bölün ve her parçayı ince uzun şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamuru parmak eninde kesin.
  • Parçaların ortasına parmağınızla bastırın ve ters çevirerek şapka şeklini verin.
  • Üzerine un serperek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • Kaynamış tuzlu suda makarnanızı 8 – 10 dakika haşlayın ve süzün.
  • Sosu makarnayla harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Bezelyeli Orecchiette Makarna Sosu Nasıl Yapılır?
  • Zeytinyağında doğranmış soğan, sarımsak ve iç bezelyeyi soteleyin.
  • Fesleğen ve fıstığı mutfak robotunda öğütüp bezelyelere ilave edin.
  • Baharatını serperek karıştırın.

Etiketler