Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su – ılık
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 1 demet fesleğen
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- Tuz, karabiber
- İrmiği öğütücüde mümkün olduğunca incelterek un haline getirin.
- Un, tuz ve irmiği tezgaha koyup harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açarak suyu koyun.
- Çatalla kenarlardan alarak suyla un karışımını birleştirin.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin ( gerekirse azar azar su ilave edin )
- Hamurun üzerini kapatarak yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamuru 6 parçaya bölün ve her parçayı ince uzun şekilde yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamuru parmak eninde kesin.
- Parçaların ortasına parmağınızla bastırın ve ters çevirerek şapka şeklini verin.
- Üzerine un serperek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Kaynamış tuzlu suda makarnanızı 8 – 10 dakika haşlayın ve süzün.
- Sosu makarnayla harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Bezelyeli Orecchiette Makarna Sosu Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağında doğranmış soğan, sarımsak ve iç bezelyeyi soteleyin.
- Fesleğen ve fıstığı mutfak robotunda öğütüp bezelyelere ilave edin.
- Baharatını serperek karıştırın.
- Malzemeler
-
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su – ılık
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 1 demet fesleğen
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- İrmiği öğütücüde mümkün olduğunca incelterek un haline getirin.
- Un, tuz ve irmiği tezgaha koyup harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açarak suyu koyun.
- Çatalla kenarlardan alarak suyla un karışımını birleştirin.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin ( gerekirse azar azar su ilave edin )
- Hamurun üzerini kapatarak yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamuru 6 parçaya bölün ve her parçayı ince uzun şekilde yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamuru parmak eninde kesin.
- Parçaların ortasına parmağınızla bastırın ve ters çevirerek şapka şeklini verin.
- Üzerine un serperek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
- Kaynamış tuzlu suda makarnanızı 8 – 10 dakika haşlayın ve süzün.
- Sosu makarnayla harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.
Bezelyeli Orecchiette Makarna Sosu Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağında doğranmış soğan, sarımsak ve iç bezelyeyi soteleyin.
- Fesleğen ve fıstığı mutfak robotunda öğütüp bezelyelere ilave edin.
- Baharatını serperek karıştırın.