Zeytinyağlı Bakla İçi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 750 gr. iç bakla
  • 2 adet kuru soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • Yarım demet taze nane
  • Tuz, kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın.
  • Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.
  • Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun.
  • Limon suyunu ve taze nane yapraklarını ilave edin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 750 gr. iç bakla
  • 2 adet kuru soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • Yarım demet taze nane
  • Tuz, kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
  • Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın.
  • Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.
  • Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun.
  • Limon suyunu ve taze nane yapraklarını ilave edin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.