Taze Baharatlı Zeytinyağlı Biber Dolması

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı pirinç – büyük boy 
  • İki adet kurusoğan
  • Bir demet taze soğan
  • Yarımşar demet taze nane maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Birer tatlı kaşığı; tarçın, kimyon, kırmızı biber, karabiber, fesleğen, nane, toz şeker
  • Bir çay bardağı zeytin yağı 
  • bir adet limon suyu
  • 1 su bardağı su 
  • Dolmalık biberleri içlerini ayıklayın alt kısımlarını delin veya bıçakla çizin, içine tuz karabiber serpin.
  • Tencereye zeytinyağını koyun doğranmış kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • İyice yıkanmış pirinci ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine baharatlari ve doğranmış taze yeşillikleri koyarak kapağını kapatın.
  • Biberlerin içine harçla doldurun ve tencereye dizin.
  • Üzerine zeytin yağı ve suyu koyarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
  • Bol limon suyuyla servis yapın.
Malzemeler
  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 su bardağı pirinç – büyük boy 
  • İki adet kurusoğan
  • Bir demet taze soğan
  • Yarımşar demet taze nane maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Birer tatlı kaşığı; tarçın, kimyon, kırmızı biber, karabiber, fesleğen, nane, toz şeker
  • Bir çay bardağı zeytin yağı 
  • bir adet limon suyu
  • 1 su bardağı su 
Hazırlanışı
  • Dolmalık biberleri içlerini ayıklayın alt kısımlarını delin veya bıçakla çizin, içine tuz karabiber serpin.
  • Tencereye zeytinyağını koyun doğranmış kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • İyice yıkanmış pirinci ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Üzerine baharatlari ve doğranmış taze yeşillikleri koyarak kapağını kapatın.
  • Biberlerin içine harçla doldurun ve tencereye dizin.
  • Üzerine zeytin yağı ve suyu koyarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
  • Bol limon suyuyla servis yapın.