Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 12 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç – büyük boy
- İki adet kurusoğan
- Bir demet taze soğan
- Yarımşar demet taze nane maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Birer tatlı kaşığı; tarçın, kimyon, kırmızı biber, karabiber, fesleğen, nane, toz şeker
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- bir adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- Dolmalık biberleri içlerini ayıklayın alt kısımlarını delin veya bıçakla çizin, içine tuz karabiber serpin.
- Tencereye zeytinyağını koyun doğranmış kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- İyice yıkanmış pirinci ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine baharatlari ve doğranmış taze yeşillikleri koyarak kapağını kapatın.
- Biberlerin içine harçla doldurun ve tencereye dizin.
- Üzerine zeytin yağı ve suyu koyarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
- Bol limon suyuyla servis yapın.
- Malzemeler
-
- 12 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç – büyük boy
- İki adet kurusoğan
- Bir demet taze soğan
- Yarımşar demet taze nane maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Birer tatlı kaşığı; tarçın, kimyon, kırmızı biber, karabiber, fesleğen, nane, toz şeker
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- bir adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- Hazırlanışı
-
- Dolmalık biberleri içlerini ayıklayın alt kısımlarını delin veya bıçakla çizin, içine tuz karabiber serpin.
- Tencereye zeytinyağını koyun doğranmış kuru soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- İyice yıkanmış pirinci ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine baharatlari ve doğranmış taze yeşillikleri koyarak kapağını kapatın.
- Biberlerin içine harçla doldurun ve tencereye dizin.
- Üzerine zeytin yağı ve suyu koyarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
- Bol limon suyuyla servis yapın.