Tahinli Nohutlu Bakla

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 750 gr. bakla
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım demet taze sarımsak
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
Üzerine
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı tahin
  • Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Baklaların sap ve kılçıklarını temizleyin ve unlanmış limonlu suda bekletin.
  • Tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve taze soğanı baklalarla beraber yerleştirin.
  • Üzerine limon suyu, tuz, su ve zeytinyağı gezdirin.Kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte 45 – 50 dakika pişirin.
  • Nohutları ekleyerek karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Üzerine doğranmış dereotu ve tahin koyarak servis yapın.
Malzemeler
  • 750 gr. bakla
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım demet taze sarımsak
  • 5 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
Üzerine
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı tahin
Hazırlanışı
  • Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Baklaların sap ve kılçıklarını temizleyin ve unlanmış limonlu suda bekletin.
  • Tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve taze soğanı baklalarla beraber yerleştirin.
  • Üzerine limon suyu, tuz, su ve zeytinyağı gezdirin.Kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte 45 – 50 dakika pişirin.
  • Nohutları ekleyerek karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Üzerine doğranmış dereotu ve tahin koyarak servis yapın.