Kuzu Etli Kayık Patlıcan

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 6 adet patlıcan
Harç
  • 400 gr. kuzu but kuşbaşı – küçük doğranmış
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
  • Etleri kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Yarım su bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar etleri pişirmeye devam edin.
  • Tereyağı, soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek birlikte soteleyin.
  • Baharatını serpin ve karıştırın.
  • Patlıcanların saplarını alın, çatalla delin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında közleyin.
  • Közlenmiş patlıcanların içini kaşıkla hafifçe boşaltın.
  • Patlıcan içleri, sotelenmiş etler ve peyniri harmanlayın.
  • Harcı patlıcanların içine paylaştırın.
  • Patlıcanları tekrar fırına koyun ve 180 derecede, üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet patlıcan
Harç
  • 400 gr. kuzu but kuşbaşı – küçük doğranmış
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Etleri kendi suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Yarım su bardağı su koyun ve suyunu çekene kadar etleri pişirmeye devam edin.
  • Tereyağı, soğan, sarımsak ve biberleri ekleyerek birlikte soteleyin.
  • Baharatını serpin ve karıştırın.
  • Patlıcanların saplarını alın, çatalla delin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında közleyin.
  • Közlenmiş patlıcanların içini kaşıkla hafifçe boşaltın.
  • Patlıcan içleri, sotelenmiş etler ve peyniri harmanlayın.
  • Harcı patlıcanların içine paylaştırın.
  • Patlıcanları tekrar fırına koyun ve 180 derecede, üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Maydanoz serperek servis yapın.