Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
1 adet orta boy karnabahar
Japon Tempura Hamuru
1 su bardağı un – içine 1 çorba kaşığı pirinç unu veya patates nişastası eklenirse daha kıtır oluyor
1 büyük yumurta- buz gibi soğuk
200 ml buz gibi su
Kızartmak İçin susam yağı
- Karnabaharin çiçeklerini ayirin.
- Kaynamış suda 10 dakika haşlayın ve suzun.
- Temoura harfi malzemelerini karştırin.
- Hafif haşlanmış karnabahrii batırin
- Kızgın susam yağına atarak kızartın.
NOT: Karnabahar disinda farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.
Sosu zenginleştirmek icin sarımsak, baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Malzemeler
-
1 adet orta boy karnabahar
Japon Tempura Hamuru
1 su bardağı un – içine 1 çorba kaşığı pirinç unu veya patates nişastası eklenirse daha kıtır oluyor
1 büyük yumurta- buz gibi soğuk
200 ml buz gibi su
Kızartmak İçin susam yağı
- Hazırlanışı
-
- Karnabaharin çiçeklerini ayirin.
- Kaynamış suda 10 dakika haşlayın ve suzun.
- Temoura harfi malzemelerini karştırin.
- Hafif haşlanmış karnabahrii batırin
- Kızgın susam yağına atarak kızartın.
NOT: Karnabahar disinda farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.
Sosu zenginleştirmek icin sarımsak, baharatlar ekleyebilirsiniz.