Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

1 adet orta boy karnabahar

Japon Tempura Hamuru

1 su bardağı un – içine 1 çorba kaşığı pirinç unu veya patates nişastası eklenirse daha kıtır oluyor

1 büyük yumurta- buz gibi soğuk 

200 ml buz gibi su

Kızartmak İçin susam yağı 

  • Karnabaharin çiçeklerini ayirin.
  • Kaynamış suda 10 dakika haşlayın ve suzun.
  • Temoura harfi malzemelerini  karştırin.
  • Hafif haşlanmış karnabahrii batırin
  • Kızgın susam yağına atarak kızartın.

NOT: Karnabahar disinda farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.

Sosu zenginleştirmek icin sarımsak, baharatlar ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar

Japon Tempura Hamuru

1 su bardağı un – içine 1 çorba kaşığı pirinç unu veya patates nişastası eklenirse daha kıtır oluyor

1 büyük yumurta- buz gibi soğuk 

200 ml buz gibi su

Kızartmak İçin susam yağı 

Hazırlanışı
  • Karnabaharin çiçeklerini ayirin.
  • Kaynamış suda 10 dakika haşlayın ve suzun.
  • Temoura harfi malzemelerini  karştırin.
  • Hafif haşlanmış karnabahrii batırin
  • Kızgın susam yağına atarak kızartın.

NOT: Karnabahar disinda farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.

Sosu zenginleştirmek icin sarımsak, baharatlar ekleyebilirsiniz.