Citir Bamya

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • Yarım kg bamya – büyük boy
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • Bamyaları yıkayın sap kisimlarini arzu ederseniz ayıklayın.
  • Tuzlu bir ayran hazırlayın ve bamyalara sert bir cisimle vurarak ezin ve hafif parçalanmış görüntüsü verin.
  • Bamyaları ayranda en az  2 saat bekletin.
  • Mısır ununın içine baharatları koyun.
  • Bamyaları ayrandan çıkarıp baharatlı mısır ununa bulayın ve kızgın zeytinyağında 3 dakika kadar kızartarak peçete üzerine çıkartın, yanında yoğurtla servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg bamya – büyük boy
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Bamyaları yıkayın sap kisimlarini arzu ederseniz ayıklayın.
  • Tuzlu bir ayran hazırlayın ve bamyalara sert bir cisimle vurarak ezin ve hafif parçalanmış görüntüsü verin.
  • Bamyaları ayranda en az  2 saat bekletin.
  • Mısır ununın içine baharatları koyun.
  • Bamyaları ayrandan çıkarıp baharatlı mısır ununa bulayın ve kızgın zeytinyağında 3 dakika kadar kızartarak peçete üzerine çıkartın, yanında yoğurtla servis yapın.