Börülce Güveci

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kg. börülce
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı iç bakla
  • 1 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Ayıklanmış börülce, alaca soyulmuş ve doğranmış patlıcan, bezelye, domates ve baklayı tencereye koyun.
  • Tuz ve şekeri serpin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kg. börülce
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı iç bakla
  • 1 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Ayıklanmış börülce, alaca soyulmuş ve doğranmış patlıcan, bezelye, domates ve baklayı tencereye koyun.
  • Tuz ve şekeri serpin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ilık veya soğuk olarak servis yapın.