Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- ½ demet taze soğan
- ½ demet maydanoz
- 2 çorba kaşığı taze kişniş
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- ½ çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için sıvıyağ
- Kuru baklayı suyunu değiştirerek 2 gün suda bekletin.
- Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın.
- Baklayı mutfak robotunda iyice öğütün.
- Baharatları, karbonatı, taze soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun.
- Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak ince köfteler hazırlayın, yarım saat dinlendirin.
- Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
- Yağın fazlasını alarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- ½ demet taze soğan
- ½ demet maydanoz
- 2 çorba kaşığı taze kişniş
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- ½ çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için sıvıyağ
- Hazırlanışı
-
- Kuru baklayı suyunu değiştirerek 2 gün suda bekletin.
- Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın.
- Baklayı mutfak robotunda iyice öğütün.
- Baharatları, karbonatı, taze soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun.
- Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak ince köfteler hazırlayın, yarım saat dinlendirin.
- Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
- Yağın fazlasını alarak servis yapın.