Servis: 4 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1,5 su bardağı nohut
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tahin
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Üzerine
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 16 dilim sucuk
- 1 adet domates
- 2 dal maydanoz
- Sucuklu sıcak humus yapmak için; nohutları bir gece evvelden suda bekletin.
- Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Mutfak robotunda tüm malzemeyi karıştırarak püre haline getirin.
- Humusu güvece yayın ve üzerine rendelenmiş kaşarı dökün.
- Dilim sucukları, dilimlenmiş domates ve maydanozu koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında sucuklar kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1,5 su bardağı nohut
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tahin
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Üzerine
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 16 dilim sucuk
- 1 adet domates
- 2 dal maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Sucuklu sıcak humus yapmak için; nohutları bir gece evvelden suda bekletin.
- Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Mutfak robotunda tüm malzemeyi karıştırarak püre haline getirin.
- Humusu güvece yayın ve üzerine rendelenmiş kaşarı dökün.
- Dilim sucukları, dilimlenmiş domates ve maydanozu koyun.
- 180 derecede ısıtılmış fırında sucuklar kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.