Sucuklu Sıcak Humus

Servis: 4 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1,5 su bardağı nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Üzerine
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 16 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 2 dal maydanoz
  • Sucuklu sıcak humus yapmak için; nohutları bir gece evvelden suda bekletin.
  • Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Mutfak robotunda tüm malzemeyi karıştırarak püre haline getirin.
  • Humusu güvece yayın ve üzerine rendelenmiş kaşarı dökün.
  • Dilim sucukları, dilimlenmiş domates ve maydanozu koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında sucuklar kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber
Üzerine
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 16 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 2 dal maydanoz
Hazırlanışı
  • Sucuklu sıcak humus yapmak için; nohutları bir gece evvelden suda bekletin.
  • Ertesi gün nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Mutfak robotunda tüm malzemeyi karıştırarak püre haline getirin.
  • Humusu güvece yayın ve üzerine rendelenmiş kaşarı dökün.
  • Dilim sucukları, dilimlenmiş domates ve maydanozu koyun.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında sucuklar kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.